Bagageregler

Bagage

För resande med Delfinbuss gäller en väska samt ett handbagage. Väskan får högst väga 30 kg per person och storleken är begränsad till 80 x 50 x 25 cm. Större resväskor kan vi ej garantera att få med i bussen. Om din väska är större eller om du skulle ha med dig något extra (gitarr, tält eller liknande) så är det väldigt viktigt att du kontakter Delfinbuss innan för att kolla av om det går bra. Ditt handbagage förvaras inne i bussen med nödvändigheter för resan (toalettartiklar, medicin, pengar, pass mm).

Värdeföremål eller kontanter ska ej förvaras i bagageutrymmet.

Rekommendationer:

  • Märk alla väskor, sovsäckar och liggunderlag med namn och adress.
  • I Taizé lever man enkelt, finkläder har man ingen användning för. Ta med oömma kläder och skor. Var inte för lätt klädd, utan dölj axlar och det mesta ovanför knäna.
  • Tänk på vad ni tar med, bagageutrymmet är begränsat! Packa i mjuka väskor då de är smidigare att packa i bagageutrymmet i bussen. Tänk på att inte knyta ihop väska med sovsäck och dylikt.
  • Bagaget packas i bussens bagageutrymme och kan inte nås under resan. Ha en mindre väska inne i bussen med toalettartiklar, mediciner, pengar och pass.