Resdagen & På plats i Ullared


Måltids-information:
Det är tillåtet att ta med och förtära mat/dryck/fika ombord på bussen. I bussen finns det sopsäckar vid varje stols-par.  På utresan stannar vi för frukoststopp på ett värdshus i Ödeshög ca 08.30 (mat handlas på egen bekostnad). Man får ej förtära egen medhavd mat inne på värdshuset.  På returen stannar vi på samma ställe för middag ca 20.30 där man återigen kan handla något att äta.

Så anpassa gärna måltiderna efter detta för din egen skull 😊 Både inne i varhuset Gekås Ullared samt utanför finns restauranger.

Bekväma skor
Ta på ett par riktigt bekväma skor, shoppingområdet/varuhuset är stort och du kommer behöva gå långt.

Värdesaker
Tänk på att aldrig lämna privata tillhörigheter som handväskor, plånböcker och mobiltelefoner i kundvagnen. Håll reda på dina värdesaker, det finns alltid en risk att råka ut för ficktjuvar i stora folksamlingar. Vi rekommenderar att du lämnar din jacka och det du inte behöver för dagen i bussen, du kommer sitta på samma plats på hemresan som utresan. Du kommer spendera mesta delen av din dag inomhus och då är det skönt att slippa gå i en varm jacka/varma kläder.

Bussen är låst under dagen så se till att få med dig det du behöver. Lämna aldrig värdesaker såsom pengar eller din mobil.

Kundvagnar
Ta med kundvagnspollett eller tio-kronors mynt till din kundvagn. Kundvagnspollett får du i kundtjänst eller hos utgångsvakten.

Fota gärna din kundvagn, varje vagn har en unik siffra & färg för att kunna skilja sig från varandra.

Ladda mobilen
Se till att ha mobilen laddad, den kan behövas om ni kommer bort från varandra. Finns även el-uttag på bussen. Inne i varuhuset - I anslutning till Leklandet och på Plan 3, vid trapporna finns laddningsskåp för mobiler. Här har du möjlighet att i ett låst skåp ladda din mobil under tiden du äter eller shoppar.

Bankomater
Bankomater finns utanför Gekås-ingången och en på Gallerian på väg mot parkeringen.

Shopping-Påsar:
För hemfärd så märks din ”shoppingpåse” upp med namn och läggs in i bussen beroende på avstigningsplats. Vi rekommenderar starkt att ni handlar Ullareds gula ”hockeytrunkar” (se bild nedan).

De är riktigt rymliga! Höjd: 50cm, Bredd: 40cm, Längd: 80cm
Pris: 25 – 30 kr.

 

Obs! Ta dock med ömtåliga saker inne i bussen.
Vi har ingen maxgräns för hur mycket som får inhandlas, men ta hänsyn till de andra som åker med på resan och inga skrymmande möbler.
Du ansvarar som resenär själv för dina tillhörigheter.
Kontrollera noga vid avstigning att rätt bagage medtages. Förlorat bagage ersätts ej.