in English Sajtkarta  Hem
27 år i bussbranschen

Taizé


Taizé ligger i södra Bourgogne i Frankrike. Det var där som broder Roger grundade ett ekumeniskt och internationellt brödraskap 1949. I dag finns bröder från ungefär 25 olika länder i Taizé. Från våren till hösten kommer unga vuxna från olika världsdelar varje vecka till Taizé. Vissa sommarveckor kan det vara över 5000 besökare från 75 olika länder, som på detta sätt deltar i en inre resa.


Delfinbuss fördjupar sitt samarbete med bröderna i Taizé

 

Som ett led i våra ansträngningar att göra våra Taizéresor i nära relation till bröderna gjorde vi inför säsongen 2014 några smärre justeringar i vår tidtabell. Denna justering behåller vi även 2016.  

Bröderna har noterat att de som kommer till Taizé uppskattar att bli mottagna på sitt modersmål, i vårt fall svenska. För svenskarnas del har det oftast inte gått att genomföra; en av anledningarna är att vi i våra bussar kört hem de flesta svenskar innan välkomsten börjar på söndag eftermiddag. 

År 2016 kommer vi att stanna lite längre i Taizé, för att ge våra resenärer en möjlighet att hjälpa till med välkomsten för nyanlända. Med en förhållandevis liten insats av tid öppnas vägen för att göra en stor insats för dem som kommer efter dig till Taizé, samtidigt som du själv blir en erfarenhet rikare. 

Resor med Delfinbuss till Taizé 2016

Under våren avgår våra bussar till Taizé vid påsk (fredag 25 mars) och vid Kristi Himmelfärd (lördag 30 april). Hemresan sker lördagen därpå kl 14:00 för dessa båda resor. 

 

Sommarens avgångar startar lördag den 11 juni. Kommande veckor avgår vi varje lördag fram till och med den 6 augusti. 

 

Vi garanterar plats och avresa vid bokning senast 45 dagar före aktuell avgång.

 

Vi kommer även att köra till Taizé under höstlovet. Avgång är lördag 29 oktober, du är i Taizé vecka 44 och reser hem lördag 5 november kl. 14:00 för att vara i Stockholm söndag kväll.  

 

Önskar ni åka vid ett annat tillfälle ber vi er kontakta oss på taize@delfinbuss.se

eller telefon 08-55 60 88 89

     


Pris - grupprabatter - resefakta

Priset för resan är  2 500:- per person, för bokning gå in på www.delfinbuss.se/bokning.

Särskilda grupprabatter finns. Grupper 15 - 24 resenärer erhåller 50:- i rabatt per resenär och grupper 25 deltagare och fler erhåller 100:- i rabatt per resenär.

Boka senast 45 dagar innan avresa för garanterad plats.

Avresa från Sverige lördagar och hemkomst påföljande måndag om ej annat anges.

Utöver bokning av resan med Delfinbuss, måste du anmäla din vistelse till Taizé. Det görs lättast på deras hemsida, se länk i rutan till höger.

Bidrag till omkostnaderna i Taizé (mat, logi etc.) 2015 är €7,50-10,00 per dag för ungdomar upp till och med 29 år. Du betalar vid ankomsten med VISA, Eurocard, Mastercard, check eller Euros. Det går också att betala in i förväg till ett bankkonto. Om du är 30 år eller äldre gäller andra summor och regler. Läs mer på Taizés hemsida, se länk i rutan till höger.

Länk till våra avbeställningsvillkor