in English Sajtkarta  Hem
26 år i bussbranschen

Taizé


Taizé ligger i södra Bourgogne i Frankrike. Det var där som broder Roger grundade ett ekumeniskt och internationellt brödraskap 1949. I dag finns bröder från ungefär 25 olika länder i Taizé. Från våren till hösten kommer unga vuxna från olika världsdelar varje vecka till Taizé. Vissa sommarveckor kan det vara över 5000 besökare från 75 olika länder, som på detta sätt deltar i en inre resa.


Delfinbuss fördjupar sitt samarbete med bröderna i Taizé

 

Som ett led i våra ansträngningar att göra våra Taizéresor i nära relation till bröderna gjorde vi inför säsongen 2014 några smärre justeringar i vår tidtabell. Denna behåller vi även i år, 2015.  

Bröderna har noterat att de som kommer till Taizé uppskattar att bli mottagna på sitt modersmål, i vårt fall svenska. För svenskarnas del har det oftast inte gått att genomföra; en av anledningarna är att vi i våra bussar kört hem de flesta svenskar innan välkomsten börjar på söndag eftermiddag. 

År 2015 kommer vi att stanna lite längre i Taizé, för att ge våra resenärer en möjlighet att hjälpa till med välkomsten för nyanlända. Med en förhållandevis liten insats av tid öppnas vägen för att göra en stor insats för dem som kommer efter dig till Taizé, samtidigt som du själv blir en erfarenhet rikare. 

Delfinbuss resor till Taizé 2015:

Under våren avgår våra bussar till Taizé över påsk och Kristi Himmelfärd

 

Sommarens avgångar börjar lördag den 13 juni.  Kommande veckor kommer vi som vanligt att avgå varje lördag fram till och med den 8 augusti. 

 

Vi kommer även att köra till Taizé under hösten. Avgång är lördag vecka 43, du är i Taizé vecka 44.

 

Önskar ni åka vid ett annat tillfälle ber vi er kontakta oss på taize@delfinbuss.se

 

     Avresa från Sverige under lördagen och hemkomst påföljande måndag om ej annat anges.

Priset för resan är 2400:- per person, för bokning gå in på www.delfinbuss.se/bokning. Särskilda grupprabatter finns. Boka senast 45 dagar innan avresa för garanterad plats.

Utöver bokning av resan med Delfinbuss, måste du anmäla din vistelse till Taizé. Det görs lättast på deras hemsida, se länk i rutan till höger.

Bidrag till omkostnaderna i Taizé (mat, logi etc.) 2015 är €7,50-10,00 per dag för ungdomar upp till och med 29 år. Du betalar vid ankomsten med VISA, Eurocard, Mastercard, check eller Euros. Det går också att betala in i förväg till ett bankkonto. Om du är 30 år eller äldre gäller andra summor och regler. Läs mer på Taizés hemsida, se länk i rutan till höger.

Länk till våra avbeställningsvillkor